Nem fogja kitalálni, mi a legkeresettebb a kifejezés a neten év elején

2024. jan 2. 11:38
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Januárban sokan keresnek rá a neten a pénzügyi tanácsadásra / Fotó: Shutterstock

Januárban sokan keresnek rá a neten a pénzügyi tanácsadásra / Fotó: Shutterstock

Januárban van számszerűen a legtöbb keresés a pénzügyi tanácsadás kifejezésre, ilyenkor sokan érdeklődnek a befektetések iránt.

Az elmúlt két év adatai alapján egyértelműen látszik, hogy év elején megugrik a pénzügyi tanácsadás kulcsszó keresési volumene. Ennek oka, hogy sokan ilyenkor tervezgetik az évüket és laikusként először online járnak utána, hogy milyen lehetőségeik vannak az anyagi helyzetükhöz mérten.

Ez a másik oldalon hatalmas potenciált rejt a szektor szereplőinek is, ahol viszont óriási verseny van minden ügyfélért. A BP Digital friss esettanulmányából kirajzolódik, hogy a pénzügyi tanácsadó cégeknek sok területen (befektetés, megtakarítás, biztosítás) nem csak egymással, de pénzintézetekkel, biztosítókkal és különböző pénzügyi termékeket összehasonlító, úgynevezett listing oldalakkal is fel kell venniük a versenyt.

A kis- és közepes vállalkozások esélyei sincsenek leírva, sőt, ha szakértőként pozicionálják magukat, akkor nagyon szép eredményeket tudnak elérni a keresőkben. Ehhez nélkülözhetetlen, hogy a honlapjukon legyen egy blog szekció, ahol például a hitel, megtakarítás, pénzügyi tanácsadás és az ezekhez kapcsolódó kulcsszavakra írt tartalmak szerepelnek – mondja Szesztay Péter SEO-szakértő, aki hozzátette: a nagy szereplők bizonyos szegmens-témákkal nem foglalkoznak, ezért itt is van egy kiugrási lehetőség, ha tudatosan ezekre keresőoptimalizálják az oldalukat a pénzügyi tanácsadó cégek. Sokan azért teljesítenek alul a keresőben, mert egyáltalán nem is foglalkoznak a keresőoptimalizálással.

– Ajánlott végigfuttatni egy technikai elemzést az oldalon, mert lehet, hogy felfedezünk olyan hibákat, amelyek miatt hátráltatva vagyunk a keresőkben. A legjellemzőbb probléma az szokott lenni, hogy túl nagyok a képek, amelyek lassítják az oldalt, csökkentve így a felhasználói élményt – figyelmeztetett.

BLIKK DOSSZIÉ mappa mappa

2024

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget
Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 15,43 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

Pénz pénzügyi tanácsadás keresés befektetés megtakarítás