Gálvölgyi végre elárulta, miért állt le a szinkronizálással: „A 8. kerületben, a 64. emeleten, a Tóth lakásba becsöngetsz, ott a WC mellett jobbra van egy szoba...”

2024. jan 2. 11:41
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Gálvölgyi János elmondta: egész karrierje megérte, ha csak öt embernek három percnyi örömet szerzett / Fotó: Czerkl Gábor

Gálvölgyi János akkor hagyta abba a szinkronizálást, amikor "kisipar lett belőle" / Fotó: Czerkl Gábor

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművész korábban számtalan produkcióban kölcsönözte saját hangját színészeknek és mesefiguráknak, azonban egy ideje már nem vesz részt ilyen munkákban. Most elárulta, miért.

Gálvölgyi Jánost régebben hallhattuk többek között Dustin Hoffmann, Benny Hill és Danny DeVito magyar hangjaként is, míg Pampalini "magyar hangját" ő maga találta ki, azonban ma már nagyon keveset szinkronizál. Hogy ennek mi az oka, azt az ATV Heti Naplójának mesélte el.

Gálvölgyi János diplomája 50 éves: így ünnepelte a kerek évfordulót

Gálvölgyi János diplomája 50 éves: így ünnepelte a kerek évfordulót

A humorista legalább negyven magyar színész hangját tudja fejből, és ennek a tudásának már egészen fiatal korában hasznát vette, majd 1972-ben, a Bán Róbert által rendezett Szerelem jutányos áron című film főszereplője, Pécsi Sándor sajnos nem élte meg a szinkronmunka végét, azonban az összes jelenetet sikerült felvenni vele, így a rendező úgy döntött, felkéri az akkor 24 éves Gálvölgyi Jánost arra, hogy kölcsönözze a hangját a színésznek, ő pedig kiválóan oldotta meg a feladatot.

Mégis, valahogyan ma már alig halljuk őt, és alig látjuk a magyar szinkronszínészek stáblistáin. A színművész elárulta, hogy akkor hagyta abba a szinkronizálást, amikor az művészetből átment kisiparba, mert megalázó módon nem szeretné végezni a munkáját.

Jött egy olyan korszak, amikor azt mondták, hogy a 8. kerületben, a 64. emeleten, a Tóth lakásba becsöngetsz, ott a WC mellett jobbra van egy szoba, ott megállsz reggel nyolckor, és este tízig 2 670 000 tekercset megcsinálsz 4 forint 50 fillérért. Na akkor azt mondtam, hogy én ezt nem tudom megcsinálni, és nem is akarom megcsinálni

– jelentette ki Gálvölgyi.

BLIKK DOSSZIÉ mappa mappa

Gálvölgyi János

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget

A Blikk videói között megtalálható minden ami érdekelheti olvasóinkat. Legyen szó a legnagyobb A kategóriás sztárokról, a tévés showműsorok kulisszatitkairól vagy éppen a legújabb közéleti és politikai hírekről. A Blikk TV stúdiójában egymásnak adják a kilincset a legismertebb és legszórakoztatóbb vendégek és politikusok akik tabuk nélkül válaszolnak műsorvezetőink kérdéseire. Műsoraink a Blikk.hu-n és a Blikk TV YouTube-csatornáján tekinthetők meg.

Gálvölgyi János szinkronizálás Magyar szinkron Pécsi Sándor művészet színészet vallomás