Vészhelyzet: videón, ahogy kigyulladt egy repülőgép a tokiói reptéren

2024. jan 2. 10:47
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Kigyulladt egy repülőgép a tokió reptéren/Illusztráció: Pexels

Kigyulladt egy repülőgép a tokiói reptéren / Illusztráció: Pexels

Az utasok és a személyzet még a gépen tartózkodtak, de egyelőre sérültekről és áldozatokról nincs hír.

Kigyulladt egy repülőgép a tokiói Haneda nemzetközi repülőtéren helyi idő szerint kedden este. Kiderült, hogy a Japan Airlines egyik repülőgépén ütött ki tűz a leszállást követően, sőt még a kifutópálya is lángra kapott. A JAL 516-os számú belföldi járat Hokkaidóról, Szapporó városából érkezett, az Airbus 350-esen akár 300 ember is utazhatott.

Az esetről felvételek is készültek, és látszik, hogy a repülőgép ablakaiból is lángok csapnak ki. A helyi televízió a hatóságok közlésére hivatkozva azt mondta, hogy a kigyulladt gép összeütközhetett egy másik repülőgéppel a leszállást követően.

Ezt elmérte: a futópálya helyett egy befagyott folyón landolt egy orosz repülő – videó

Ezt elmérte: a futópálya helyett egy befagyott folyón landolt egy orosz repülő – videó

Az utasok és a személyzet még a gépen tartózkodtak, de egyelőre sérültekről és áldozatokról nincs hír – írja a 24.hu a BBC cikke alapján.

Íme, a felvétel:

Frissítés:

A gép 379 utasát, és a személyzetét is sikerült kiszabadítani a lángra lobbant Airbusról – közölte a Japan Airlines. A kigyulladt gép állítólag a parti őrség egyik repülőgépével ütközött a leszállást követően. Egyelőre még vizsgálják, mekkora anyagi kár keletkezett.

A BBC a japán parti őrség közlése alapján azt írta, hogy a gépük fedélzetén tartózkodó hat ember közül csak egy menekült meg, a másik öt ember meghalt. A parti őrség repülőgépe Japán nyugati partvidékén fekvő Niigata repülőterére tartott, hogy segélyt szállítson az újév napján bekövetkezett, közel 50 ember halálát okozó földrengés áldozatainak.

BLIKK DOSSZIÉ mappa mappa

repülőgép

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget
Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 15,43 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

Repülőgép Japán Tokió