:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. január 2. 10:23

iPhone-ra is elérhető a dedikált Copilot app

Különálló alkalmazást kapott a Bing Chat utódja, a pár napja közétett androidos verzió után az iOS-es kiadás is letölthetővé vált.

Nagyjából egy hete vált elérhetővé különálló telefonos app formájában az eddig Bing Chat néven futott szolgáltatás, de első körben csak az androidos készülékeket használók számára. A Copilot mobilapp lényegében ugyanarra felületre navigál, mintha csak a meglévő Bing appon belül nyomnánk a Copilot-gombra. Az almás eszközökre szánt Copilot telepítésének feltétele iOS 15/iPadOS 15, vagy annál frissebb rendszer.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A Microsoft Copilot app képességeiben a ChatGPT chatbothoz hasonlít, a párbeszédeken túl képgenerálási funkciót is kapott a DALL-E 3 integrációjával, illetve e-mailek és dokumentumok szövegezésében segíti a felhasználókat. A felhasználási módok listája persze hosszú, az egyszerűbb grafikai munkák elkészítése mellett a tartalomgyártásban, hosszabb szövegek összefoglalásában is hasznos eszköz. 

Az app nagy előnye, hogy ingyen használható vele az OpenAI legújabb GPT-4 modellje, amiért a ChatGPT esetében már fizetni kell. Korábban a Bing appon belül, Bing Chat néven lehet használni a generatív csevegőt, de ezzel a dedikált appal már nem jár a Bing többi járulékos funkciója, például az időjárásjelentés, vagy a válogatott hírek, lényegében a chatboton túli körítést fejtette le a Microsoft.

Az alkalmazás megjelenését egy hónapja megelőzte, hogy a Microsoft a Bing Chat márkanévvel felhagyva a szolgáltatást átnevezte Copilotra,  ezzel együtt a chatbotot használhatóvá tette a copilot.microsoft.com dedikált domain alatt, amely speciális csevegési felületet biztosít Microsoft Edge vagy Chrome böngészőn keresztül.

Az átnevezéssel a Bing Chat hivatalosan is a „Copilot” brand alá került, aminek első tagja a 2021-ben, GitHubon megjelenő kódolóasszisztens volt. Idén márciusban a redmondi cég bejelentette a Dynamics 365 Copilot, Copilot in Windows, Microsoft Security Copilot és a Microsoft 365 Copilot termékeket, a Bing Chat pedig egyszerűen csak Microsoft Copilottá alakul, tehát már a sokadik Copilot szolgáltatást kell észben tartani.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 01:18

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.