Súlyos fertőzésveszély fenyegeti a Római-parton élőket: nyílt levélben üzentek Karácsony Gergelynek és Óbuda polgármesterének

2024. jan 2. 9:45
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Azonnali cselekvésre szólították fel a főpolgármestert / Fotó: MTI/Illyés Tibor

Azonnali cselekvésre szólították fel Budapest főpolgármesterét / Fotó: MTI/Illyés Tibor

Az Egyesület a Római Partért nyílt levélben szólította fel Karácsony Gergelyt és Óbuda polgármesterét, hogy minél hamarabb cselekedjenek.

Az egyesület a nyílt levélben azt kérte a főpolgármestertől és Óbuda polgármesterétől, hogy azonnal kezdjék meg az elárasztott Római-parton, a Kossuth Lajos üdülősétányon és a mellékutcákban, ahová betört a Duna, a közterületek, játszóterek, padok dunai iszaptól történő megtisztítását, fertőtlenítését – írja az Egyesület a Római Partért a közleményében, amit az atv.hu szúrt ki.

Sok ezer ide kilátogató ember egészségét veszélyezteti a Főpolgármester a tétlenségével

– olvasható a levélben, amelyben azt is megjegyezték, hogy a fertőzésveszélyt igazolják a közterületeken 2010-ben és 2013-ban vett iszapminták is.

Jó hírek: az óévvel együtt búcsúzik a dunai árhullám is

Jó hírek: az óévvel együtt búcsúzik a dunai árhullám is

„Felszólítjuk az Önkormányzatot, hogy haladéktalanul szüntessék meg a Duna medrében csatornázatlanul működő büfék, vendéglátóhelyek működését, amíg azok nem rendelkeznek megfelelő csatornázottsággal, melyek emésztőinek tartalmát a Duna kimossa, ami a helyi lakosságot és ide kilátogatók egészségét súlyosan veszélyeztet! Védjük a környezetünket a káros hatásoktól! Kérjük a főpolgármestert és a Városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettest, hogy mosolygós képek készítése helyett tegyék a dolgukat, amiért a fizetésüket kapják! Szolgálják és védjék meg Budapest lakosságát a rájuk leselkedő veszélyektől” – szól az egyesület nyílt levele.

BLIKK DOSSZIÉ mappa mappa

árvíz

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget
Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 15,43 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

felszólítás Duna árvíz Karácsony Gergely