Megjelent az idei honvédelmi költségvetés: „Teljesen új távlatokat nyit majd meg”

2024. jan 2. 9:49
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Szalay-Bobrovniczky Kristóf szerint, az idei honvédelemre szánt összeg egy az egyben a magyarok biztonságát garantálja. / Fotó: MTI Bodnár Boglárka /

Szalay-Bobrovniczky Kristóf szerint az idén a honvédelemre szánt összeg egy az egyben a magyarok biztonságát garantálja / Fotó: MTI Bodnár Boglárka

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter kedd reggeli közleményében tudatta, hogy a 2024-es honvédelmi költségvetés a magyar emberek biztonságát garantálja.

Január 2-án, kedden reggel jelent meg a 2024-es honvédelmi költségvetésről szóló közlemény, amelyben a honvédelmi miniszter, Szalay-Bobrovniczky Kristóf hangsúlyozta, hogy az idei költségvetés teljesen új távlatokat nyit majd meg a Magyar Honvédség számára, ezért folytatódhat az európai szinten is egyedülálló haderőreform. A költségvetéssel kapcsolatban kiemelte azt is, hogy a cél változatlan: Magyarország egy eszközeiben modern, elszánt haderőt épít. A haderőfejlesztés során az új eszközök beszerzése mellett kiemelt szerepet kap a védelmi innováció is.

(A legfrissebb hírek itt)

A magyar kormány továbbra is nemzetstratégiai célnak tekinti, hogy a jelenlegi biztonságpolitikai környezetben az ütőképes, innovatív és high-tech Magyar Honvédség hatékonyan tudjon reagálni a kihívásokra – írta a miniszter az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Itt a honvédelmi miniszter válasza arra: lesz-e sorkatonaság?

Itt a honvédelmi miniszter válasza arra: lesz-e sorkatonaság?

A honvédség 2024-es büdzséjében a honvédelmi alap ismét garanciát fog jelenteni a honvédelmi képességek fejlesztésére, a források idén is biztosítottak lesznek így lehetőség lesz minden haderő, és a katonák egyéni fejlesztésére is. Továbbá kiemelte azt is, hogy az idei évben jelentősen emelkedik a védelmi iparhoz kapcsolódó feladatokra szánt keretösszeg is, ami azért is jelentős, mer így esélyes hogy idővel a védelmi ipari szereplői önállóan is ki tudják majd szolgálni a haderő igényeit, így is erősítve a magyar gazdaságot. A miniszter közölte, hogy a Magyar Honvédség toborzókampánya továbbra sem áll le, hiszen az eddigi tapasztalatok és számok alapján sikeresen támogatta a Magyar Honvédség létszámának bővülését, és a haderő modernizációját.

Az idei évben rendelkezésre álló források biztosítják a Magyar Honvédség NATO-n belüli jelentősebb szerepvállalását a nemzetközi hadgyakorlatok és a missziók keretében. Emellett a források kellő garanciát jelentenek a Magyarország által már teljesített, GDP arányosan 2 százalékos védelmi költségvetés NATO-elvárásának szinten tartásában – hangsúlyozta Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

(MTI)

BLIKK DOSSZIÉ mappa mappa

honvédelem

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget
Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 15,43 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

honvédelem költségvetés Szalay-Bobrovniczky Kristóf 2024