Súlyos fertőzésveszély fenyegeti a Római-parton élőket, Karácsony Gergely és Óbuda polgármestere mégsem tesz semmit

Budapest, árvíz, Duna, 2023.12.28., árhullám, Római-part,
Az árvíz tetőzése Budapesten, a Római-parton 2023. december 28-án
Vágólapra másolva!
Súlyos fertőzésveszély fenyegeti a Római-parton élőket, mert még mindig nem kezdték meg a fertőtlenítést és a takarítást a korábban elárasztott helyeken - derül ki az Egyesület a Római Partért közleményéből.
Vágólapra másolva!

"Felszólítjuk a Főpolgármestert és Óbuda Polgármesterét, hogy azonnal kezdjék meg a nagy részben elárasztott Római-parton a Kossuth Lajos üdülősétányon és a mellékutcákban, ahová betört a Duna, a közterületek, játszóterek, padok dunai iszaptól történő megtisztítását, fertőtlenítését. Sok ezer ide kilátogató ember egészségét veszélyezteti a Főpolgármester a tétlenségével!

Felszólítjuk az Önkormányzatot, hogy haladéktalanul szüntessék meg a Duna medrében csatornázatlanul működő büfék, vendéglátóhelyek működését, amíg azok nem rendelkeznek megfelelő csatornázottsággal, melyek emésztőinek tartalmát a Duna kimossa, ami a helyi lakosságot és ide kilátogatók egészségét súlyosan veszélyezteti! Védjük a környezetünket a káros hatásoktól!

Szolgálják és védjék meg Budapest lakosságát a rájuk leselkedő veszélyektől!" - írja közleményében az Egyesület a Római Partért.

A Római-part 2023. december 28-án Fotó: Csudai Sándor - Origo