Több mint kétszáz ember ébredt ma a detoxikálóban, köztük 28 kiskorú: íme, a szilveszter riasztó számai

2024. jan 1. 20:54
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Kétszáz ember került detoxikálóba szilveszter este, és közel 300 köbméter szemét keletkezett a nagy évbúcsúztatás hevében. / Fotó: Pexels, Illusztráció

Ilyen volt a szilveszter számokban / Fotó: Pexels, Illusztráció

Körülbelül 200 ember ébredt január elsején a detoxikálóban, és az is azt mutatja, hogy idén is jól sikerült a szilveszter, hogy mintegy 300 köbméter szemét maradt a nagy ünneplés után Budapesten.

Idén is akadt dolga a kórházi dolgozóknak, a rendőröknek, a tűzoltóknak és a hulladékszállítással foglalkozóknak is. Az RTL Híradó stábja végzett egy kutatást, hogy számszerűsíthessük az idei szilvesztert. A mentősöket az éjszaka több mint 3100 esethez riasztották, főként apróbb balesetekhez, verekedésekhez vagy rosszullétekhez. Mintegy 200 ember a detoxikálóban pihente ki a nagy bulizás és az óév fáradalmait: köztük 28-an még kiskorúak voltak. Az adatok alapján több mint 14 pirotechnikai balesethez mentek ki a mentőszolgákat emberei, de hála istennek egyik esetben sem sérült meg senki annyira, hogy állapota életveszélyes legyen.

Hulladékból is komoly mennyiség termelődött szilveszter este: január elsején, a Budapesti Közművek keretein belül működő FKF Köztisztasági Divízió munkatársai 300 köbméter hulladékot takarítottak össze a közterületekről. Már reggel 6 órakor elkezdték a közterületek takarítását, a teljes tisztaság érdekében egész nap kézi, valamint gépi erővel dolgoztak a közterületi rendezvények helyszínein, továbbá a Kis- és a Nagykörúton, az aluljárókban és azok környékén.

BLIKK DOSSZIÉ mappa mappa

szilveszter

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget
Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 15,43 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

A Blikk videói között megtalálható minden, ami érdekelheti olvasóinkat. Legyen szó a legnagyobb A kategóriás sztárokról, a tévés showműsorok kulisszatitkairól vagy éppen a legújabb közéleti és politikai hírekről. A Blikk TV stúdiójában egymásnak adják a kilincset a legismertebb és legszórakoztatóbb vendégek és politikusok akik tabuk nélkül válaszolnak műsorvezetőink kérdéseire. Műsoraink a Blikk.hu-n és a Blikk TV YouTube-csatornáján tekinthetők meg.

szilveszter detoxikáló buli 2024