EURO-2024 – Futballfesztivált vár a német szövetség elnöke

MH/MTI
2024. január 1. hétfő. 14:42
Frissítve: 2024. január 1. 15:02

Az újév első napján kiadott közleményében jelezte: ő személy szerint már nagyon várja a kontinensviadalt – amelyen a német és a magyar válogatott azonos csoportban szerepel majd. „Izgalmas meccsek várnak ránk. Nagyszerű lesz látni és átélni a hangulatot a lelátókon. Ez európai futballfesztivál lesz!” – fogalmazott Neuendorf.

Kitért arra is, hogy ugyan a közelmúltban a német együttes nem szerepelt jól – kínos vereségeket is szenvedett -, ennek ellenére meg van győződve róla, hogy a válogatott ismét megörvendezteti szurkolóit az Eb-n. Az elnök szerint Julian Nagelsmann szövetségi kapitány az Eb előtti egy hónapot arra tudja fordítani, hogy a csapat felkészüljön a tornára.

A házigazda június 14-én Münchenben kezdi az Eb-t a skótok ellen, 15-én a magyarok és a svájciak találkoznak Kölnben. Június 19-én Stuttgartban német-magyar, Kölnben pedig skót-svájci összecsapást játszanak. Június 23-án, a záró fordulóban a magyarok a skótokkal meccselnek Stuttgartban, a németek pedig a svájciakkal Frankfurtban.

Írta a Magyar Hírlap