EURO–2024 – Bizakodik Ottmar Hitzfeld

MH/MTI
2024. január 1. hétfő. 15:07

Ottmar Hitzfeld német edzőlegenda szerint a házigazda német labdarúgó-válogatott a nyári Európa-bajnokságon előbb legyőzi a skót, majd a magyar csapatot is, és a svájciakkal mérkőzik a csoportelsőségért.

A kétszeres Bajnokok Ligája-győztes tréner – aki 2008 és 2014 között svájci szövetségi kapitány volt – úgy véli, a közhangulat egyre jobb lesz, ahogy közeledik a kontinensviadal. A 74 esztendős Hitzfeld a német együttest tartja kvartettjében favoritnak, de a svájciaknak is nagyon jó csapatuk van: „Meggyőződésem, hogy a válogatott megnyeri az első két meccsét, majd az első helyért fog harcolni a csoportban Svájccal.”

A szakember kitért arra is, hogy üdvözölné, ha a 106-szoros válogatott Toni Kroos – aki csütörtökön lesz 34 éves – visszatérne Julian Nagelsmann szövetségi kapitány alakulatába. „Toni nagyon tapasztalt játékos, és sikeres a Real Madriddal. A németeknek sok erős középpályása van, de el tudom képzelni, hogy Kroos rutinjával, okosságával és szervezőkészségével jót tenne a válogatottnak. A magyar és a német válogatott az Eb második csoportfordulójában, június 19-én Stuttgartban csap össze.

Írta a Magyar Hírlap