DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Még 2026 előtt nyerni akar a Mercedes

Toto Wolff nem fogja hagyni, hogy a csapat egy helyben állva várja a 2026-os szabályváltozásokat és a velük érkező lehetőséget.

Hét éven át tartó dominanciáját követően idén már a harmadik szezonját fogja megkezdeni a Mercedes, melyben ők az üldözők és nem az üldözöttek. A 2022-es szabályváltozásokat a Red Bull használta ki legjobban, az energiaitalosok tavaly csak egy versenyen nem tudtak nyerni.

A következő szabályváltozásra 2026-ban kell számítanunk, azonban mint azt Toto Wolff a Motorsportnak elmondta, a Mercedes nem akar addig várni az újabb sikerekre.



„Nem akarom elengedni a felzárkózás folyamatát és helyette azt mondani, hogy várjuk csak ki 2026-ot, majd az új autókkal és erőforrásokkal biztosan jobbak leszünk… Két nagyon fontos év áll előttünk, én pedig azt akarom, hogy abban mutatkozzon meg a csapat ereje, hogy hiszünk benne, képesek lehetünk a bajnoki címért harcolni. Ez a célunk.”

Toto Wolffnak az Aston Martin feltűnése és a McLaren feltámadása ad reményt, akik hatalmasat léptek előre a szezon előtt vagy épp közben.

„Természetesen a z oddszok nincsenek velünk” – ismerte el a Mercedes csapatvezetője. „Ugyanakkor reményt ad nekünk az, ha megnézzük hogyan teljesítettek más csapatok. Az Aston Martin óriásit fejlődött tavaly télen, a McLaren pedig szezon közben talált egy másodpercet egyetlen fejlesztésével, amivel azt hitték, hogy 250 ezredet hozhatnak.”

„Hiszek benne, hogy van egy olyan pontja az autónak, ami egyfajta szent grálként működik, s ha azt megtaláljuk, akkor még rengeteg időt nyerhetünk, emellett pedig az is nagyon fontos lesz, hogy a versenyzőink egy olyan autót kapjanak, amelyben megbízhatnak, mert most nem ez a helyzet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: