Szilveszteri tragédia: több helyen is áldozatot követeltek a lángok szilveszteréjjel – fotók

2024. jan 1. 9:26
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Vasárnap este kigyulladt egy társasház harmadik emeleti lakása a főváros IX. kerületében, a Thaly Kálmán utcában. A fővárosi hivatásos tűzoltók hamar megfékezték a lángokat. A lakás egyik szobája teljesen kiégett, ahol egy ember életét vesztette, öten el tudták hagyni az égő épületet / fotó: Katasztrófavédelem

Vasárnap este kigyulladt egy társasház harmadik emeleti lakása a főváros IX. kerületében, a Thaly Kálmán utcában. A fővárosi hivatásos tűzoltók hamar megfékezték a lángokat. A lakás egyik szobája teljesen kiégett, ahol egy ember életét vesztette, öten el tudták hagyni az égő épületet / Fotó: Katasztrófavédelem

Budapesten, a Tolna vármegyei Pálfán és a Pest vármegyei Zsámbokon is lakástűzben halt meg egy-egy ember szilveszter éjjelén.

Dóka Imre őrnagy a közleményben azt írta: Pálfán szilveszter éjjelén kigyulladt egy többszintes ikerház egyik földszinti lakrésze, amely a tűzoltók kiérkezésekor teljes terjedelmében égett.

A lángokat sikerült időben megfékezni, így a tűz további lakásokra már nem terjedt tovább, azonban a kigyulladt lakásban tartózkodó ember életét már nem lehetett megmenteni - tette hozzá.

Az őrült éjszaka, amikor a magyar is kiereszti a gőzt – Emlékszik még a régi idők szilvesztereire? Íme, néhány ritkán látott, extra fotó a nosztalgiázáshoz

Zsámbokon az esti órákban egy családi ház szobájában az ágy gyulladt meg. A tájékoztatás szerint a tűzoltók kiérkezésekor tűz már nem volt, de egy idős ember életét vesztette, feltételezhetően a tűz során keletkezett füst miatt.

A helyettes szóvivő jelezte: a katasztrófavédelem mindkét esetben vizsgálja a tüzek okait, valamint keletkezési körülményeit, és füstérzékelő alkalmazását javasolják az ingatlanokban.

Dóka Imre beszámolt arról is, hogy egy ember meghalt Budapesten, a IX. kerületben, ahol vasárnap este kigyulladt egy társasház harmadik emeleti lakása.

A fővárosi hivatásos tűzoltók hamar megfékezték a lángokat a Thaly Kálmán utcai lakásban, azonban egy szoba teljesen kiégett. A tűzoltók szerint öten el tudták hagyni az épületet, egy ember azonban meghalt.

(MTI/Blikk)

BLIKK DOSSZIÉ mappa mappa

szilveszter


Galéria


Bezárás
2024.01.01.

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget
Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 15,43 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

lakástűz tűz szilveszter