Korda György a pókerről: „Sosem buktam akkorát, hogy megingassa a családi költségvetést”

2023. dec 31. 20:26
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
/ Fotó: Varga Imre

Korda György és Balázs Klári egyik közös szenvedélye az éneklés mellett a póker is / Fotó: Ringier

Korda György és Balázs Klári nem csak a színpadon remekelnek. Köztudott, hogy az éneklés mellett a póker is a szívük mélyén helyezkedik el. Most elárulták, hogyan találkoztak először a méltán népszerű játékkal.

Korda György elárulta, hogy mindössze húsz esztendős volt, amikor először találkozott a pókerrel.

Éppen a Fészek Klubban ultiztam, amikor egy kardvívó világbajnok, nevezetesen Meszéna Miklós, megkérdezte tőlem, hogy pókerezem-e. Akkoriban még azt se tudtam, mi az, hogyan játsszák, de ő a fejébe vette, hogy megtanít rá. Így is történt, bár az ötlapos európai pókernek, az úgy nevezett draw-nak semmi köze a texas holdemhez, ami aztán később a szenvedélyem lett, és az életem részévé vált” – mesélte el a story.hu-nak.

Balázs Klári később, már Gyuri bácsi karjaiban ismerkedett meg a pókerrel. Mint mondta „mindig az üvegfal mögül nézte”, ahogy kedvese és Horvát­ János közvetítenek, és szépen lassan megtanulta a szabályokat.

Amikor János négy évre kiment Kubába, akkor beültettek a helyére, és a férjemmel együtt kommentáltunk. Hatalmas élmény volt! A póker egy pillanat alatt kúszott be az életembe, számomra ez az igazi kikapcsolódás, szórakozás

– magyarázta az énekesnő.

Gyuri bácsi már sok évtizedes tapasztalattal a háta mögött állítja, hogy a jó játékos döntésből születik, és kell hozzá megfelelő habitus.

Egy játékos lehet támadó, vagyis inkább laza, aki nem fél hívni, emelni és belemenni a játszmába, de lehet feszes, óvatos, aki biztosra megy, és csak akkor száll partiba, ha jó lapja van. Persze a legelőnyösebb, ha agresszív, de ez nem összekeverendő a való életben való agresszióval! A pókerasztalnál más szabályok érvényesek, mint az életben. Ott az agresszió egy jó játékstílusra, bátorságra utal, ahogyan blöffölni is ér, sőt szükséges is a kártyában” – magyarázta. és hozzátette: ő nem jó játékos, hanem kiismerhetetlen.

„Nagyban meghatározza a stílusomat az, hogy kivel ülök szemben. Mondanom sem kell, több tízezer partival, közvetítéssel a hátam mögött elég hamar kiismerem az ellenfelemet. Tudom, hogy miképp jár az agya, mire mi lesz a reakciója. A fiatalok egyébként jellemzően agresszívan játszanak, az idősebbek inkább feszesebbek, és a biztosra mennek, de engem 84 évesen sem lehet sarokba szorítani!” – mondta.

Balázs Klári szerint a nők változó módon játszanak, de ő maga inkább feszesen viselkedik az asztalnál.

„Ez persze nem azt jelenti, hogy nem tudok támadólag fellépni, blöffölni és kockáztatni, de utóbbit leginkább csak akkor alkalmazom, ha úgy érzem, nincs más választásom. Eleinte egyébként nem volt jó pókerarcom, nehezemre esett megtanulnom hazudni, de ahogyan az előbb Gyuri is mondta, a pókerben ez elengedhetetlen. Ahogyan a türelem és a kitartás is. Egyébként én magam is többször megtapasztaltam már, hogy a férfiak nem veszik komolyan a pókerasztalnál a nőket, de ez csak az előnyünkre válik, mert onnantól mi vagyunk nyerő pozícióban. Alapszabály, hogy sosem szabad lebecsülnünk az ellenfelünket” – magyarázta.

Mint kiderült kettesben nem szívesen játszanak. Balázs Klári elmondása szerint, ha járnak a lapok, akkor egyiküknél sincs kegyelem éppen ezért nem is szeretnek egy asztalhoz ülni. Azonban azt is hozzátette: „soha nem vesztünk még össze a póker miatt, sőt! Inkább összekovácsol minket ez a közös szórakozás, szenvedély.”

Hiszem, hogy parti közben mutatkozik meg az ember igazi jelleme. Például nagyon sok minden kiderül abból, hogy mire hogy reagál, mennyire higgadt vagy éppenséggel indulatos a játékos. De talán éppen ez különbözteti meg a profit az amatőrtől

– tette hozzá.

Gyuri bácsiék abszolút ellenpéldái a híres mondásnak, hogy aki szerencsés a kártyában, az szerencsétlen a szerelemben. Az énekes elárulta, hogy Klárival a kártyában és a szerelemben is szerencsések.

Tényleg mázlista vagyok, hogy 43 éve ő a szerelmem, a társam

– mondta.

Gyuri bácsi elárulta, hogy a pénztárcáját még soha nem viselte meg túlzottan a póker:

„Akkorát sosem veszítettem, hogy az megingassa a családi költségvetést. Inkább nyerő típus vagyok, de azért egy családi házat még én sem vettem a nyereségből…” – mondta és hozzátette: „ma már egyébként is legfeljebb a barátaimmal aprópénzben játszom, Amerikában pedig már nem is emlékszem, mikor voltam utoljára.”

Szerencsejáték vagy sport?

Sport! Aki nem hiszi, üljön be egy többnapos versenyre, és garantáltan úgy fog kijönni a teremből akár csak pár óra elteltével is, mint aki lefutotta a maratont. Legalábbis fejben egészen biztosan. A póker intenzív agytorna! – mondta Balázs Klári, akihez a férje is csatlakozott.

Nem kérdés: az utóbbi. A póker ugyanis a sport minden kritériumának megfelel. Jó állóképesség, kombinációs készség, tolerancia, türelem kell hozzá. Fitten és fiatalon tartja az embert. Úgyhogy ha valamit, egyet biztosan megtanultam a pókernek köszönhetően: aki ezt a sportot űzi, az egészen biztosan nem Alzheimer-kórban fog meghalni!” – mondta az énekes.

BLIKK DOSSZIÉ mappa mappa

Korda György

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget

A Blikk videói között megtalálható minden ami érdekelheti olvasóinkat. Legyen szó a legnagyobb A kategóriás sztárokról, a tévés showműsorok kulisszatitkairól vagy éppen a legújabb közéleti és politikai hírekről. A Blikk TV stúdiójában egymásnak adják a kilincset a legismertebb és legszórakoztatóbb vendégek és politikusok akik tabuk nélkül válaszolnak műsorvezetőink kérdéseire. Műsoraink a Blikk.hu-n és a Blikk TV YouTube-csatornáján tekinthetők meg.

póker Balázs Klári Korda György