szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A 37 éves Nadal a tavalyi Australian Open második fordulójában elszenvedett veresége óta nem versenyzett. Akkor még úgy tűnt, csupán nyolc hetet kell kihagynia, de végül júniusban meg kellett műteni csípőizomsérülését.

A 22-szeres Grand Slam-bajnok Rafael Nadal a párosban elszenvedett vereséggel tért vissza csaknem egyéves kényszerszünet után a brisbane-i keménypályás tenisztorna 662 ezer dollár (232 millió forint) összdíjazású férfi versenyében.

A spanyol sztár oldalán honfitársával, Marc Lopezzel - akivel olimpiai bajnok lett 2016-ban - 74 perc alatt 6:4, 6:4-re kikapott a hazai közönség előtt szereplő Max Purcelltől és Jordan Thompsontól.

 

Nadal érzelmes videóban jelentette be, hogy januárban visszatér

A spanyol a januári Australian Openen sérült meg.

A 37 éves Nadal a tavalyi Australian Open második fordulójában elszenvedett veresége óta nem versenyzett. Akkor még úgy tűnt, csupán nyolc hetet kell kihagynia, de végül júniusban meg kellett műteni csípőizomsérülését. Egyesben a spanyol sztár - aki a 670. helyig csúszott vissza a világranglistán - a selejtezőből érkezett osztrák Dominic Thiemmel csap össze Brisbane-ben, aki ellen 9-6 a győzelmi mérlege.

A kelet-ausztráliai ATP-tornán – amely három év után került vissza a versenynaptárba – magyar részről Fucsovics Márton és a selejtezőből indult Babos Tímea szerepel a főtáblán.