Az Egyesült Államokban folytatja pályafutását a világbajnok labdarúgó

2023.12.31. 10:02
A francia válogatottal világbajnokságot nyert Hugo Lloris érkezéséről hivatalos honlapján adott hírt az amerikai MLS-ben szereplő Los Angeles FC. A kapus egyelőre 2024 végéig kötelezte el magát a csapatnál, de szerződése opcionálisan meghosszabbítható egészen 2026-ig.

Ahogy arról a Nemzeti Sport is beszámolt, befejezte közös pályafutását a londoni Tottenhammel Hugo Lloris. A 37 éves kapus azóta nem lépett pályára, hogy csapata áprilisban 6–1-es vereséget szenvedett a Newcastle Unitedtől.

Hugo Lloris Most az MLS-ben – Észak-amerikai labdarúgó bajnokság – szereplő Los Angeles FC-nél folytatja karrierét. A csapat hivatalos honlapján adott hírt az igazolásról, valamint Twitter (X) oldalán is megosztotta azt.

A jelenlegi szerződés alapján 2024 végéig állapodott meg a klubbal, de amennyiben a felek úgy döntenek, 2026-ig is meghosszabbítható szerződése.

Hugo vitathatatlanul generációja egyik legsikeresebb kapusa, ráadásul született győztes. Nagyon örülünk annak, hogy pályafutása következő állomásaként minket választott. Példátlan vezetői tapasztalata van a labdarúgás legmagasabb szintjéről, és tudjuk, hogy ez hozzásegítheti klubunkat a további trófeák megszerzéséhez. A Tottenhamnek szeretnénk köszönetet mondani az együttműködésért

– idézi John Thorringtont, a Los Angeles FC társelnökét és vezérigazgatóját a klub hivatalos honlapja.

Hugo Lloris profi pályafutása majdnem húsz évre nyúlik vissza. Még a Nice-nél kezdte karrierét 2005-ben, ezt követően az Olympique Lyonnais csapatát erősítette 2008-től 2012-ig.

Ezután érkezett a Tottenhamhoz, ahol 11 évig maradt, és 361 tétmérkőzésen vett részt. 145 alkalommal lépett pályára a francia válogatott játékosaként, amivel 2018-ban elnyerte a világbajnoki címet.