szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A példátlan orosz offenzíva hasonló mértékű reakciót váltott ki az ukrán hadseregből.

Háború Ukrajnában
„Különleges katonai műveletnek” nevezett nyílt háborút indított Vlagyimir Putyin Ukrajna ellen. A harcok 2022 február óta tartanak, a Nyugat fegyverszállításokkal és gazdasági szankciókkal nehezíti az oroszok előrenyomulását. Cikksorozatunkban minden fejleményről beszámolunk.
Friss cikkek a témában

Tovább nőtt az Ukrajnával határos orosz várost, Belgorodot ért szombati légicsapás áldozatainak száma az orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának közlése szerint: már 18 halottról és 111 sérültről számoltak be szombat este.

Korábban a katasztófaelhárítás még 14 áldozatról tudott - köztük két gyerekről -, valamint 108 sebesültről.

Az ukrán hadsereg légicsapásaira egy nappal azután került sor, hogy az orosz hadsereg minden korábbinál intenzívebb légi offenzívát indított a legnagyobb ukrán városok ellen.

Az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy a belgorodi támadás nem marad büntetlenül, "és Moszkva kérni fogja az eset miatt az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülésének összehívását".

A szintén az ukrán határ mellett fekvő Brjanszki területen Kiszter és Borsevo falvakat lőtték az ukrán erők, itt egy kilencéves gyermek vesztette életét - közölte Alekszandr Bogomaz, a terület állami közigazgatási hivatalának vezetője. Az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy az orosz légvédelmi rendszerek tizenhárom ukrán rakétát semmisítettek meg a terület felett. A tárca szerint harminckét ukrán drónt is semlegesítettek az ukrán határtól északra fekvő Brjanszk, Kurszk és Orjol, valamint Moszkva térségében. Ezeket a számokat független források nem erősítették meg.