szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Arról panaszkodnak TikTok-felhasználók, hogy az alkalmazás elkéri az iPhone-os – a lezárt képernyő felnyitására is használt – jelszavukat, mielőtt engedélyezné számukra a TikTok használatát. Úgy tűnik, csak szoftverhibáról van szó, de azért nem árt az óvatosság.

Több felhasználó is panaszkodott a Redditen arról, hogy a TikTok jelszót kér tőlük az alkalmazás használatához. És nem is akármilyent, hanem az iPhone-jukon használtat, és csak ennek a megadása után engedi használni az appot. Mindenesetre nem túl bölcs dolog egy olyan alkalmazásnak megadni ezt, amelyiket nem mellesleg azzal vádolnak, hogy ellopta a felhasználók személyes adatait – figyelmeztet a Phone Arena.

Lehet, hogy csupán szoftverhibáról van szó, az egyik Reddit-felhasználó ugyanis állítja, hogy amint telepített a TikTok alkalmazás 32.5.0-s verzióját, megszűnt a jelszókérés. Úgy tűnik azonban, mégsem ez lehet a megnyugtató megoldás, több TikTok-felhasználó is állítja, hogy a frissítés telepítése után is kérte a TikTok az iPhone-os jelszavát. Ez sokakat annyira idegesített, hogy – nagyon helyesen – megváltoztatták a jelszavakat a fontos elsősorban a banki és egyéb pénzügyi appokban.

Reddit/Inspiring Lizard

Bár a TikTok alkalmazás törlése tűnik a legegyszerűbb megoldásnak, sokan ódzkodnak ettől, mert attól tartanak, hogy elveszítik kedvenc videóikat, amelyeket elmentettek az alkalmazásba. Persze akit ez nem izgat, az megpróbálhatja törölni a TikTok alkalmazást az iPhone-járól, majd újratelepíteni.

De mi történik, ha valaki úgy dönt, hogy nem írja be iPhone jelszavát? Nos, ez a legviccesebb az egészben. Azok ugyanis, akik a jelszó helyett a Cancel (Mégsem) gombra koppintottak, folytathatták a TikTok munkamenetet. Emiatt tűnik az egész probléma valamiféle szoftverhibának, nem pedig az iPhone jelszavak ellopására irányuló trükkös tervnek.

Ha tehát olvasóink közül valaki ilyen hibával találkozna, az próbálja meg a Cancel gombot választani, ha a TikTok a jelszavát kéri. Ha ez nem működne, próbáljon meg frissíteni az alkalmazás 32.5.0-s verziójára. Ha ez sem működik, törölje az alkalmazást, és telepítse újra az App Store-ból.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.