Olasz csapatok radarján a tehetséges argentin támadó – sajtóhír

Megbízható nemzetközi sajtóértesülések szerint az olasz bajnokság (Serie A) két csapata is fontolóra vette a Vélez Sarsfield fiatal befejezőcsatárának szerződtetését…

(Photo by Marcelo Endelli/Getty Images)

César Luis Merlo beszámolói szerint a Bologna és a Genoa egyaránt ajánlatot tett a Vélez Sarsfield csapatának Santiago Castro megszerzéséért, azonban az argentin csapat az eddigieknél magasabb áron szeretné eladni fiatal erősségét.

A 19 éves támadó a Fortín saját nevelésű játékosaként 2019-ben mutatkozott be a felnőttek közt. Castro jó ideig csak epizódszerephez jutott, a felnőttek közt első alkalommal a Liga Profesional 2022-es kiírása során volt eredményes. Az idei első argentin bajnoki kiírásban 21 meccsen mindössze 628 perc játéklehetőséghez jutott, ezalatt egy gólra volt képes. A második felvonásban viszont egyre fontosabb szerepet követelt magának, és végül a Copa de la Liga Profesional küzdelmeit 14 pályára lépés alatt hat találattal fejezte be.

Az argentin U20-as válogatott meghatározó játékosát hazájában nagy tehetségként tartják számon, egyike a Vélez legnagyobb ígéreteinek, aki januárban vagy jövő nyáron nagy eséllyel Európában folytathatja pályafutását.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!

fociclub

A Olasz csapatok radarján a tehetséges argentin támadó – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.