Szűkült az Év Sportolója Gála kategóriánkénti jelöltjeinek száma; mérlegen a női kosarasok éve

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2023.12.29. 00:21
A Nemzeti Sport pénteki számából ajánljuk:

Az OTP Bank Liga mezőnyének őszi teljesítményét elemző sorozatunkban a Mezőkövesd Zsóry FC került terítékre. Noha az élvonal egyik legalacsonyabb költségvetésű klubjánál tíz külföldit foglalkoztatnak a keretben, az úgynevezett fiatalszabály betartása miatt új csapatot kellett építenie a Kuttor Attila vezette stábnak. Keservesen kezdődött a bajnokság a kék-sárgáknak: első pontjukat a harmadik fordulóban Újpesten szerezték, az első győzelemre pedig a hetedik fordulóig kellett várniuk. Október közepén már az egyik kiesőként emlegették a gárdát, de végül a vonal fölött, a tizedik helyről várja a tavaszi folytatást.Az OTP Bank Liga mezőnyének őszi teljesítményét elemző sorozatunkban a Mezőkövesd Zsóry FC került terítékre. Noha az élvonal egyik legalacsonyabb költségvetésű klubjánál tíz külföldit foglalkoztatnak a keretben, az úgynevezett fiatalszabály betartása miatt új csapatot kellett építenie a Kuttor Attila vezette stábnak. Keservesen kezdődött a bajnokság a kék-sárgáknak: első pontjukat a harmadik fordulóban Újpesten szerezték, az első győzelemre pedig a hetedik fordulóig kellett várniuk. Október közepén már az egyik kiesőként emlegették a gárdát, de végül a vonal fölött, a tizedik helyről várja a tavaszi folytatást.

Kleinheilser László a Panathinaikosztól a horvát bajnokságot vezető Hajduk Splithez szerződhet. A 47-szeres válogatott középpályás az elmúlt fél évben alig-alig jutott szóhoz a görögöknél, a válogatottban idén három alkalommal jutott szóhoz. Legutóbb június 20-án a Magyarország–Litvánia Európa-bajnoki selejtezőn állt be a 60. percben, azóta nem kapott meghívót a keretbe, pedig játékára az Eb-n is szükség lenne. A Hajduk újabb kori történetében 2006 őszén Gaál Miklós, 2016 és 2018 nyara között az első évében gólkirályi címet szerző Futács Márkó, 2018 tavaszán Gyurcsó Ádám, 2021-től 2023 nyaráig pedig Lovrencsics Gergő képviselte labdarúgásunkat.

A csapatsportok 2023-as évét értékelő sorozatunkban a női kosárlabdával foglalkoztunk. A hamarosan lezáruló esztendőt nemzeti együttesünk Európa-bajnoki negyedik helye tette széppé, hiszen ezzel kiharcolta a részvételt a februári olimpiai selejtezőn, amelyet hazai közönség előtt, Sopronban vívhat meg. Bár a tavaly Euroligát nyerő Sopron Basket nemzetközi sikere most elmaradt, itthon mindkét trófeát megnyerte Gáspár Dávid csapata. Nálunk az év játékosa Kiss Virág (Pécs/Mersin), az év légiósa Jelena Brooks (Sopron), az év edzője pedig Völgyi Péter (DVTK) lett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik