Időjárás

Véradásra buzdít a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat

A többnapos ünnepek után kiemelten fontos a véradás a biztonságos vérkészlet megtartásáért.

2023.12.27 13:07MTI

Két ünnep között és újév után is várja az önkéntes véradókat a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat. A Magyar Vöröskereszt szerdán az MTI-nek küldött közleményében azt írta, a többnapos ünnepek után kiemelten fontos a véradás a biztonságos vérkészlet megtartásáért.

Véradásra december 27-től, valamint az új évben január 2-től várják a segíteni vágyókat. A véradási időpontok és helyszínek keresésére, valamint időpontfoglalásra a www.ovsz.hu/idopontfoglalas és a www.veradas.hu oldal áll rendelkezésre - ismertette a szervezet.

Hangsúlyozták: fontos, hogy naponta 1600-1800-an jelentkezzenek véradásra. Az önkéntes véradáskor levett 450 milliliter vérből háromféle vérkészítményt állít elő az Országos Vérellátó Szolgálat, amelyek közül a thrombocyta-koncentrátum mindössze öt napig hasznosítható. Ez a rövid felhasználási idő teszi különösen fontossá, hogy az ünnepek után mindenki adjon vért, aki egészséges és megteheti - tették hozzá.

A véradók önzetlen segítségével biztosítható a megfelelő mennyiségű és minőségű vérkészlet a magyar egészségügy számára - írták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.