Csúnya ügy

Belerondított a szállodai fürdőkádba, megfosztották címétől a kínai sakk bajnokát

Rossz vége lett az ünneplésnek.

2023.12.27 12:09ma.hu

A hsziang-csi, vagyis a kínai sakk több száz éve óriási népszerűségnek örvend Ázsiában; a 48 éves Jan Cseng-long a múlt héten több tucat versenyzőt győzött le, és megnyerte a bajnoki címet a Kínai Hsziang-csi Szövetség (CHA) által rendezett országos versenyen.

Öröme azonban rövid életű volt, mivel a szervezet hétfőn bejelentette, hogy Jan címét visszavonják, a nyereményt pedig elkobozzák, miután "megzavarta a közrendet", és "kiderült, hogy komoly jellemhibái vannak" - írja az Index.

A szövetség kénytelen volt reagálni az interneten keringő pletykákra is, miszerint Jan csalt a versenyen, mivel vezeték nélküli jeladókkal ellátott anális gyöngyöket használt a segítőivel való kommunikációra.

A kínai Weibo közösségi oldalon terjedő beszámolók szerint Jan állítólag ritmikusan összeszorította a farpofáit, és így az információkat kódolva továbbította egy számítógépnek, amely aztán rezgések formájában küldte vissza az utasításokat, hogy milyen lépéseket tegyen.

"A helyzetről alkotott képünk alapján jelenleg lehetetlen bizonyítani, hogy Jan azzal a módszerrel csalt volna, ahogyan azt a közösségi médiában találgatták" - közölte a CHA.

Ennek ellenére megfosztották a címétől, és egy évre eltiltották a játéktól, miután félresikerült címének megünneplése.

"Jan 17-én este másokkal együtt alkoholt fogyasztott a szobájában, majd 18-án este a szoba fürdőkádjába ürített, ezzel a cselekedetével megrongálta a szálloda tulajdonát, valamint megsértette a közrendet és a jó erkölcsöket" - közölte a szövetség.

A szövetség nem hozta nyilvánosságra, hogy Jan mekkora összegű nyereménytől esik el, de a versenyeken gyakran több tízezer jüant (több millió forintot) ígérnek a győzteseknek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.