Kezdődik NB I-es szezonértékelő sorozatunk; 13 éves az év legjobbja fallabdában

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2023.12.26. 23:45
A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk:

Hatodik évét kezdte az élvonalban a Kisvárda Master Good, amely kiesési gondokkal igazából csak újoncévében, 2018–2019-ben küzdött, az azt követő négy bajnokságban egyetlen fordulót sem töltött a búcsút jelentő 11. vagy 12. pozíciók egyikén. Az előző három esztendőben rendre a felsőházhoz tartozott, 2021–2022-ben ezüstérmet szerzett, a nemzetközi porondra is kilépett. Ezek után meglepetést jelent, hogy a kisvárdaiak a bajnokság első, 17 fordulóból álló szakasza után sereghajtók. Szezonértékelő sorozatunkban elsőként a nyírségi csapat őszét vizsgáljuk.Hatodik évét kezdte az élvonalban a Kisvárda Master Good, amely kiesési gondokkal igazából csak újoncévében, 2018–2019-ben küzdött, az azt követő négy bajnokságban egyetlen fordulót sem töltött a búcsút jelentő 11. vagy 12. pozíciók egyikén. Az előző három esztendőben rendre a felsőházhoz tartozott, 2021–2022-ben ezüstérmet szerzett, a nemzetközi porondra is kilépett. Ezek után meglepetést jelent, hogy a kisvárdaiak a bajnokság első, 17 fordulóból álló szakasza után sereghajtók. Szezonértékelő sorozatunkban elsőként a nyírségi csapat őszét vizsgáljuk.

A FIFA Forwardot 2016-ban hozták létre, amikor megválasztották Gianni Infantinót elnöknek, aki célként határozta meg, hogy a nemzetközi szövetség 211 tagországa megfelelő támogatásban részesüljön. A program keretében a FIFA a különböző versenyekből származó bevételét osztja meg a tagszövetségekkel. A 2016 és 2022 közötti időszakot figyelve az MLSZ 9.3 millió dollárt költött a Forward keretein belül, 4.8 milliót felszerelésre, 1.6 milliót infrastruktúrára, 1.4 milliót az úgymond egyéb kategóriára, 1.1 milliót női futballra, s egyaránt kétszázezret a nemzeti csapatokra és a versenysorozatokra.

A Magyar Távirati Iroda Sportszerkesztőségének felkérésére a hazai szövetségek 1964 óta minden esztendőben megválasztják sportágukban az év legjobbjait. A számos klasszis között az idén is találunk olyan kiválóságokat, akik utánpótláskorúként érdemelték ki az elismerést, és a nívós rangsor élén végeztek. Junior mellékletünkből kiderül, hogy a legváratlanabb befutó a Budaörsi LE fallabdázója, Czakó Vince Attila, aki 13 évesen lett birtokosa a kitüntető címnek, míg a 19 éves Elekes Enikő előbb szumóban lett az év felnőtt női versenyzője, míg birkózásban a legjobb U20-as fiatalnak járó címet nyerte el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik