szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hogy mi értelme van mesterséges intelligenciának, egy chatbotnak egy elektromos kerékpáron, az kérdéses, mindenesetre az Urtopia cégnek van ilyesmivel felszerelt modellje.

Az élet legkülönbözőbb részeiben jelennek meg ma már a mesterségesintelligencia-alapú segítők, a chatbotok. Sok helyen nagyon is van értelmük, de persze vannak olyan területek is, ahol kicsit erőltetettnek tűnik az alkalmazásuk. Például egy elektromos kerékpáron, bár az ilyeneket gyártó Urtopia cég jó ötletnek tartja ezt.

Az Urtopia mint a világ legokosabb, hanginterakciós kerékpárjaként emlegeti a ChatGPT-integrációval ellátott biciklijét. Azt mondják, hogy „a ChatGPT és az Urtopia hangfelismerő funkciójának erejével az Urtopia intelligens e-bike-ja kivételes társsá válik a versenyzők számára, és valós idejű segítséget nyújt a felhasználók igényei alapján.

Az Urtopia e-bike-ok amúgy olyan népszerű platformokhoz is kapcsolódnak, mint az Apple Health és a Strava. Az iWatch egészségügyi adatainak integrálásával a versenyzők nyomon követhetik szívverésük ingadozását kerékpározás közben, miközben a kerékpár automatikusan beállítja a teljesítménykompenzációt, ami jobb edzésélményt és hosszabb futási távolságot tesz lehetővé. A Strava nagyszerű felhasználói bázisának kihasználásával a versenyzők megoszthatják kerékpárútjaikat és a megszerzett szén-dioxid-jóváírást a közösségi médián keresztül, és több embert hívhatnak meg, hogy csatlakozzanak a sporthoz.

Urtopia

Talán nem meglepő módon van, aki szkeptikus, és úgy gondolja, hogy azon túl, hogy a mesterséges intelligencia potenciálisan természetesebb hangvezérlést tesz lehetővé az intelligens kerékpárok képernyőjén, az egyetlen másik felhasználási eset az, hogy a chatbottól unalmas, nem kötelező válaszokat kérnek ugyanazokra az elcsépelt kérdésekre, amelyeket a böngészőkben vagy az MI-vel megerősített alkalmazásokban is feltesznek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.