A Magyar Honvédség jól felkészített katonákkal lépett be a digitális világba

Megérkeztek a Leopard 2A7 harckocsik.
A világ egyik legmodernebb eszközeivel erősödik a Magyar Honvédség.
Megérkeztek a Leopard 2A7 harckocsik. A világ egyik legmodernebb eszközeivel erősödik a Magyar Honvédség.
Vágólapra másolva!
A Magyar Honvédség jól felkészített katonáival lépett be a digitális világba - jelentette ki a Honvéd Vezérkar főnöke az M1 aktuális csatornán kedden.
Vágólapra másolva!

Böröndi Gábor vezérezredes az M1 HadERŐ - Hazámat szolgálom című magazinműsorában elhangzott évértékelőjében arról számolt be:

amikor elkezdték a Magyar Honvédség modernizációját, azt keresték, melyik típusú harckocsi áll helyt minden körülmények között, így jutottak el a Leopardhoz.

A vezérezredes az orosz-ukrán háborút megemlítve kiemelte, hogy az abban részt vevő harckocsik egyáltalán nem tekinthetők biztonságosnak, azokkal szemben a Leopard harckocsiból a személyzet "mindig élve jön ki".

Ez lényegében nem is harckocsi, hanem egy acéllal körbevett számítógép,

ráadásul Európában példátlan tűzereje van - fogalmazott, hozzátéve: az ebben a digitalizált harckocsiban szolgálatot teljesítő katonák minden, a túlélési képesség megszerzéséhez szükséges fontos információt megkapnak.Kijelenthető, hogy ma

a Magyar Honvédség a legmodernebb harckocsival rendelkezik

- hangsúlyozta.

Megérkeztek a Leopard 2A7 harckocsik. A világ egyik legmodernebb eszközeivel erősödik a Magyar Honvédség. Forrás: Facebook/HM

A vezérkari főnök hozzátette: azzal, hogy ezt a technikát odaadják a katonáknak, a Magyar Honvédség belépett a digitális világba, jól felkészített "digitális katonákkal".
Böröndi Gábor azt mondta,

a magyar katonák ma minden külföldi missziójuk során megtapasztalhatják, hogy vannak olyan jók, mint a külföldiek, ez pedig tartást és önbizalmat nyújt nekik.

A Honvéd Vezérkar főnöke méltatta a hazájuktól távol szolgálatot teljesítőket, akik az ünnepek idején igazán megtapasztalhatják a bajtársiasságot.

Nézz meg a Magyar Honvédség legújabb fegyvereit!