Ősidők óta várt újítást kapott a Messenger

2023.12.22. 11:13
Újabb funkciókat adott a Messengerhez a Meta. Ezek most kifejezetten olyanok, melyek után évek óta sóvárogtak a felhasználók. A legújabb verzióban ezúttal már lehetőség van arra, hogy megtiltsuk az olvasási nyugták küldését, így a másik fél nem kap jelzést arról, ha megnyitottuk egy üzenetét.

Az olvasási nyugták jelenléte egyszerre áldás és átok. Egyrészt rendkívül hasznos, ha tudjuk, hogy a másik fél mikor olvasta el az üzenetünket, másrészt azonban számtalan kellemetlen helyzetet szülhet – például akkor, amikor véletlenül megnyitunk egy olyan üzenetet, amit egyáltalán nem akartunk. 

Erre a problémára hoz most megoldást a Messenger legújabb verziója, melyben a felhasználónak már lehetősége van kikapcsolni az olvasási nyugták küldését. Amennyiben kikapcsolja, a jövőben beszélgetőpartnerei nem fogják tudni, hogy mikor olvasta el az üzeneteket.

a dolog hátoldala azonban az, hogy ettől kezdve ön sem fogja tudni, hogy az írásait mikor látta a másik fél. 

Az új funkciót a Messengeren belül a bal felső sarokban található három egymás alatti vonalra, majd a beállítások ikonra koppintva tudja elérni.

Itt a Privacy & Safety opciót kell választania, majd legörgetve már ott is kell lennie a Read receipts menüpontnak. Ha itt kikapcsolja, a jövőben egyik ismerőse sem kap majd öntől olvasási nyugtákat, éppen ezért lehetőség van arra is, hogy külön, beszélgetésenként finomhangolja a beállítást.

IMG 8296
Fotó: Index

Ehhez nyissa meg a kívánt beszélgetést, koppintson az illető nevére, görgessen le, majd kapcsolja ki az olvasási nyugták küldését – ha így tesz, a beállítás csak a megnyitott chatben lesz érvényes.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM