42 millió forintnyi elektronikai eszközt zsákmányolt a sorozatbetörő-bűnbanda

2023. dec 22. 11:22
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Fotó:Police.hu

Fejszével betörték a bejárati üveget, és pillanatok alatt összekapkodtak több tucat különböző típusú elektronikai eszközt, majd elmenekültek / Fotó:Police.hu

Nagy értékű elektronikai termékek és dohányáru lopására szakosodott bűnszövetség tagjait azonosították és fogták el a Székesfehérvári Rendőrkapitányság munkatársai. A hármas egyik tagja, a betörések értelmi szerzője letartóztatásban várja a döntést ügyében.

Jelentős értékre bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett lopás miatt folyt eljárás a Székesfehérvári Rendőrkapitányságon. A megalapozott gyanú szerint az éj leple alatt érkezett 2022 novemberében egy székesfehérvári műszaki áruházhoz az elkövető, aki fejszével betörte a bejárati üveget, és pillanatok alatt összekapkodott több tucat különböző típusú mobiltelefont, majd elmenekült.

Az éjszakai órákban érkezett a betőrőbanda /Fotó:police.hu

Az éjszakai órákban érkezett a betörőbanda / Fotó:police.hu

A következő hónapokban többször ide és egy budakalászi üzletbe is hasonló módon törtek be, ahonnan esetenként jelentős mennyiségű és értékű mobiltelefonokkal és okosórákkal távoztak, de előfordult olyan is, hogy nem jutottak értékhez. Összesen több mint 42 millió forint értékű elektronikai termék került a birtokukba. Ez év júniusában az elkövetők célkeresztbe vettek egy dunaharaszti trafikot is, ahová kétszer jutottak be hívatlanul, és több százezer forint értékű dohányterméket zsákmányoltak - írja a police.hu.

Több üzletből is milliós értékű elektronikai berendezést loptak el /Fotó:police.hu

Több üzletből is milliós értékű elektronikai berendezést loptak el / Fotó:police.hu

A székesfehérvári nyomozóknak a hónapokig tartó intenzív munka eredményeként, továbbá a Pest vármegyei kollégáik szoros együttműködésének is köszönhetően sikerült azonosítaniuk a bűnbanda vezetőjét és segítőit. V. I. szemelte ki az üzleteket, majd tervezte meg a bűnös haszonszerzés minden egyes mozzanatát, és szervezett be maga mellé esetenként egy-egy társat. G. Gy.-t elfogatóparancs alapján, N. A.-t lakóhelyén fogták el a rendőrök. V. I. kézre kerítésében a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Mélységi, Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársai is közreműködtek. A bűnbanda feje rács mögé került, társai szabadlábon védekezhetnek.

A rendőrök az ügy vizsgálata során a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és átadták az iratokat az ügyészségnek.

BLIKK DOSSZIÉ mappa mappa

betörés

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget
Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 15,43 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

elektronikai eszközök betörés Sorozatbetörők nagy értékű