Leleplezték Macron csalását: továbbra is migránsokkal árasztja el Franciaországot

rendőr, összecsapás, Franciaország,  Protesters clash with CRS riot police at the Porte d'Aix in Marseille, southern France on June 30, 2023, over the shooting of a teenage driver by French police in a Paris suburb on June 27. The unrest has
Protesters clash with CRS riot police at the Porte d'Aix in Marseille, southern France on June 30, 2023, over the shooting of a teenage driver by French police in a Paris suburb on June 27. The unrest has come in response to the killing of 17-year-old Nahel, whose death has revived longstanding grievances about policing and racial profiling in France's low-income and multi-ethnic suburbs. (Photo by CHRISTOPHE SIMON / AFP)
Vágólapra másolva!
Éric Zemmour világhírű francia esszéista, újságíró, a „Reconquête" (Visszahódítás) elnöke elemző írást közöl  a „Le Figaro"-ban a most elfogadott, óriási botrányt kiváltó francia bevándorlási törvénnyel kapcsolatban. Zemmour úgy látja, hogy „ez a törvény még a semminél is rosszabb", azaz mindenki jobban járt volna, ha el se fogadják.
Vágólapra másolva!

— írja a népszerű pártelnök.

Zemmour azt is megállapítja, hogy ha vannak is benne olyan előrevivő, kisebb intézkedések, amelyek a jobboldali migrációellenes logikának is megfelelnek, de ezek „kiirtására" már készül a köztársági elnök, és az Alkotmánytanácshoz fordul, amelynek balliberális érzelmű jogászai majd elvégzik ezt a feladatot.

— indítja Zemmour esszéjét a tőle megszokott szókimondással.

Az erőszakos migránsok rendszeresen lángba borítják a francia nagyvárosok utcáit Forrás: AFP/Christophe Simon

Gérald Darmanin Franciaország jelenlegi belügyminisztere; Marine Le Pen a Nemzeti Tömörülés nemzeti radikális jobboldali párt alapítója, frakcióvezetője; Élisabeth Borne Franciaország miniszterelnöke; Olivier Marleix, a Republikánus Párt nemzetgyűlési frakcióvezetője; Éric Ciotti pedig a Republikánus Párt elnöke.

Születési állampolgárságon Zemmour a római jog „jus soli" szabályát érti; a szöveg kontextusában azt jelenti, hogy aki Franciaországban született, automatikusan francia állampolgárságot szerez - akkor is, ha illegális bevándorlók gyermeke. Az S-lista azokat a terrorizmussal kapcsolatba hozható bűnözőket tartalmazza, akik szabadlábon vannak, munkát vállalhatnak. Elvileg szoros megfigyelés alatt állnak, de a gyakorlat azt mutatta, hogy ez egyáltalán nincs így. Rendkívül veszélyes, radikális iszlamisták, számuk több mint 20 ezerre tehető, közülük 4000 olyan, aki a veszélyes személyek listája elején van. Többen közülük a Hamász vagy a Hezbollah terrorszervezetekkel is kapcsolatban állnak. Miután ezt az adatot ritkán hozzák nyilvánosságra, egy 2015-ös adatra támaszkodunk, amelyet Manuel Valls akkori belügyminiszter közölt.

- írja Zemmour.

A családegyesítés is érvényben marad

— írja Zemmour.

Éric Zemmour Forrás: AFP/leemage/©Arnaud MEYER

Valójában ez a törvény összhangban van azzal a huszonkilenc törvénnyel, amelyet az elmúlt harminc évben fogadtak el a bevándorlásra vonatkozóan: egy olyan homokból készült gátról van szó, amelynek az lenne a feladata, hogy feltartóztasson egy óriási hullámot." Zemmour példaként a családegyesítés új szabályait hozza fel:

— véli Zemmour.

Az arany kakas a Notre Dame toronydísze lesz a Franciaország nemzeti szimbólumának is számító, gyanús körülmények között leégett templom felújítása után Forrás: AFP/Thomas Samson

"A legőszintébbek persze majd azt fogják mondani, hogy mégis csak jobb, mint a semmi - de sajnos, nem. Én azt mondom, hogy ez a törvény még a semminél is rosszabb, mert nemcsak haszontalan, hanem káros is. Lehetővé teszi, hogy egyre több illegális munkavállalót legalizáljanak. Meg kell hallgatni, ahogy Darmanin ironikusan megköszönte a Nemzeti Tömörülésnek, hogy „megszavazta további 10 000 illegális bevándorló legalizálását ". De az igazságot a végén mégis csak ki kell mondani: ez a 10 000 legalizált bevándorló majd jogot kap arra, hogy behozza a feleségét, gyermekeit, nagymamáit és unokatestvéreit. A család szent! Ezt hívják családegyesítésnek.

szögezi le Zemmour.

Súlyos hiányosságokat fedezett fel Zemmour a bűnelkövető migránsokkal kapcsolatban is.

— írja Zemmour gúnyosan.

A francia nép előtt kell elszámolnia azoknak, akik elfogadták a törvényt

— mondja Zemmour, majd hozzáteszi, hogy

Halal-vágás Franciaországban Forrás: AFP/Jean-Francois Monier

"Macron párttömörülése közben szétszakadt a (most elfogadott) jelentéktelen intézkedések miatt. A baloldal úgy tesz, mintha megnehezítette volna egy határozottnak tűnő (de valójában nem határozott) szöveg elfogadását, a „Republikánusok" és a „Nemzeti Tömörülés" pártok gratulálnak maguknak egy fantasztikus győzelemhez, annak ellenére, hogy még a légynek sem ártottak, és mindenekelőtt, ez a szöveg még több migrációnak készíti elő a terepet. Pirruszi győzelem tehát. És a hab a tortán: az Alkotmánytanács már várja az idejét. Számíthatunk rá, hogy eltörli a „jó irányba mutató, kisebb" intézkedéseket. Maga a köztársasági elnök lesz az, aki az Alkotmánytanács elé fogja terjeszteni az ügyet, hogy biztosítsa, hogy ebben a szövegben nem marad más, mint a legújabb illegális migránsok legalizálása - jósolja meg Zemmour.

Randalírozó migránsok Franciaország nagyvárosainak utcáin Forrás: Hans Lucas via AFP/Antoni Lallican / Hans Lucas/Antoni Lallican

A parlamenti köd hamarosan eloszlik, elmúlik majd ez is. Hiábavalósága hamarosan mindenki számára világossá válik. Mindazoknak, akik megszavazták ezt a törvényt, a francia néppel kell elszámolniuk. Aztán térhetünk majd rá azokra az intézkedésekre, amelyeket valóban el kell fogadni. Ilyen intézkedések léteznek, és egyszerűen megvalósíthatók. Ismétlem: egyszerűek.

— zárja Zemmour.