Külföldről irányították a szerb ellenzéket a választások előtt

Aleksandar Vucic
BELGRADE, SERBIA - JUNE 17: Serbian President Aleksandar Vucic holds a press conference with European Commissioner for Home Affairs Ylva Johansson (not seen) after the signing an Agreement on Support of Serbia in Managing Migrations worth 2.5 million Euro in Belgrade, Serbia on June 17, 2021. Milos Miskov / Anadolu Agency (Photo by Milos Miskov / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Alig egy hete előre hozott választásokat tartottak Szerbiában, amelyet Alekszandar Vucsics elnök pártja, a Szerb Haladó Párt nyert meg. A B92.net szerint a szerb vezető hangsúlyozta, hogy a választásokat külföldről akarták befolyásolni, és ezzel meg akarták sérteni Szerbia szuverenitását.
Vágólapra másolva!

Vucsics azt állítja, hogy a szerb ellenzék képtelen elviselni a vereséget, ezért folyamatosan választási csalásról beszélnek, ám ennek semmi jelét sem látni. A Magyar Nemzet közlése szerint a szerbiai ellenzékről a következőket nyilatkozta:

Az államfő a szerb ellenzéket gyerekekhez hasonlította, akik nem tudnak veszíteni. Több európai politikai vezető is gratulált az államfőnek, elismerve ezzel, hogy tiszta és demokratikus voksoláson nyert Vucsics és pártja.

– jelentette ki az elnök, akinek a dühe érthető, hiszen a szerb ellenzék ugyanúgy viselkedik egy kínos vereség után, ahogy a magyar dollárbaloldal szokott.