Szuperközeli kép készült egy imádkozó sáska arcáról: ilyen meghökkentő lett az eredmény

Nem mindennapi felvétel készült a rovarról.

Imádkozó sáska arca közelről
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár az imádkozó sáskák az udvarok, kertek és parkok gyakori látogatói, a legtöbben valószínűleg nem tudják, hogy hogyan néznek ki ezek a különleges rovarok egészen közelről. Egy jól sikerült szuperközeli fotó segítségével most azonban kiderítheted.

Imádkozó sáska arca közelről

A makrofotózás elterjedésével egyre több rovarokról készült szuperközeli fotó lát napvilágot. Dr. Eugenijus Kavaliauskas litván természetfotós hangyáról, szúnyogról és darázsról készült képei például nagyot hasítottak az interneten.

A népszerű fotós azonban nem az egyetlen, aki ilyesmivel foglalkozik. Természetesen a különleges külsejű imádkozó sáska sem kerülhette el, hogy fotót készítsenek róla egy speciális objektívvel. Az eredmény igen különleges lett.

GettyImages-1754526424
Fotó: Eric / 500px / Getty Images Hungary

Az imádkozó sáskák gubacsai, amelyek akár kétszáz apró tojást is tartalmazhatnak, előfordulhatnak a karácsonyfának kivágott fenyőkön is. Ezért ha egy különös barna gumót találsz a karácsonyfádon, azonnal vágd le az érintett ágat. Erről a jelenségről ide kattintva olvashatsz részletesebben.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban arról dilemmázunk, hogy miért ülünk fel a legfrissebb trendekre, miért követjük megszállottan a divatirányzatokat, valamint a fogyasztás és a reklámvilág pszichológiájának is a mélyére ástunk. Pintér Ada beszélget Márton Szabolccsal az Indamedia csoport ügyfélélmény igazgatójával, és Kazár Zalán Kristóffal a Femina újságírójával.

Promóció

Szuperközeli képet készített egy bolha arcáról a fotós: ilyen horrorisztikus lett az eredmény

Csak erős idegzetűeknek ajánlott a fotó megtekintése.

Szuperközeli képet készített egy bolha arcáról a fotós: ilyen horrorisztikus lett az eredmény

Csak erős idegzetűeknek ajánlott a fotó megtekintése.

Elolvasom

Képek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük