Egészségügy

Újabb 5 milliárd forintot fordít a kormány fővárosi egészségügyi intézmények fejlesztésére

Az összegből Kőbánya, Rákosmente, Pesterzsébet és Budafok-Tétény önkormányzata, továbbá egyes budapesti kórházak valósíthatnak meg felújításokat, fejlesztéseket.

2023.12.21 15:33MTI

Folytatódik az Egészséges Budapest Program, a kormány újabb 5 milliárd forintot fordít egészségügyi intézmények fejlesztésére - közölte Facebook-oldalán az egészségügyi államtitkár csütörtökön.

Takács Péter hangsúlyozta: a kormány továbbra is elkötelezett az egészségügyi ellátórendszer megújításában. Az Egészséges Budapest Program keretében újabb, csaknem 5 milliárd forint felhasználásáról született kormányhatározat, ebből az összegből Kőbánya, Rákosmente, Pesterzsébet és Budafok-Tétény önkormányzata, továbbá egyes budapesti kórházak valósíthatnak meg felújításokat, fejlesztéseket.

Az említett támogatáson felül a kormány 400 millió forint támogatást biztosított a zuglói önkormányzat számára - tette hozzá az államtitkár, megjegyezve, bár a támogatásról már 2021-ben döntés született, a kormány által biztosított forrás azóta sem került felhasználásra.

Annak érdekében, hogy a zuglói lakosok ne essenek el a fejlesztési forrástól a baloldali kerületvezetés alkalmatlansága miatt, a kormány a vonatkozó kormányhatározat módosításával lehetővé tette, hogy a támogatást a Zuglói Egészségügyi Szolgálat eszközfejlesztésre, valamint épületfelújításra és -korszerűsítésre használhassa fel - fejtette ki Takács Péter.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.