„Bla-bla-bla” – ez a nagy csőtörésről a propagandamédia magyarázata Tüttő Kata szerint

2023.12.21. 12:32
A főpolgármester-helyettes méltatlannak találta azt a mentegető narratívát, amely szerint nincs az államnak felelőssége a víziközmű-hálózat drámai mértékű leromlásában. Egy éneklős videóval üzent.

Több agglomerációs települést is a vízhiány réme fenyegette, miután a napokban csőtörés keletkezett azon a vezetéken, amely Budapest–Csepel irányából az ivóvizet továbbítja az érdi tárolómedencébe, ahonnan Törökbálintot és Diósdot is ellátják. Erről fejtette ki véleményét – egy rövid TikTok-videót közzétéve – Tüttő Kata főpolgármester-helyettes. Egy 2019-es kampányra készült anyagot hozott vissza a jelenbe, amin Armin van Buuren - Blah Blah Blah című dalát tátogja. Most ezzel üzent a csőtörésben az állami felelősséget elhallgató, általa propagandamédiának nevezett sajtótermékeknek.

Emlékezetes, hogy a Magyar Nemzet az érdi polgármestert, Csőzik Lászlót hibáztatta az eset bekövetkeztéért, azt sejtetve, hogy ez összefüggésben lehetett azzal, hogy (15 éve) részt vett a Veolia nevű francia cég helyi vízellátásba történő bevonásával a magyar víziközmű-szolgálatás részleges privatizációjában.

Én, hülye, beleolvastam a napi propagandába, amiből megtudtam, hogy az érdi csőtörésért is Budapest a felelős (mellékesen, nem a Fővárosi Vízművek az ellátásért felelős), az Állam nem tehet semmiről, ááá, dehogy, ez a semmiért nem felelős kormány, ami egy évtizede szabályozással fojtogatja az ivóvízágazatot, és arra kötelez minden vízszolgáltatót, hogy fél áron adja a vizet az erőműveknek, ennek az árát fizetjük mindannyian...

– fogalmazott Tüttő Kata. Karácsony Gergely egyébként jelezte, hogy a Fővárosi Vízművek segített a hiba megoldásában. Arra is felhívta a figyelmet, hogy Budapestet és az agglomerációt közösen kell fejleszteni és támogatni.

A városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes posztjában arra az értesülésünkre is reflektált, hogy borulhat a főváros állammal kötött agglomerációs közlekedési megállapodása. Erről azt írta

a napi kártékonykodást is sikerült kipipálni, ha jól értem a fővárosi–agglomerációs közlekedési megállapodást is felrúgják, folytatják a budapestiek kifosztását.

A Fővárosi Vízművek feladatairól és mozgásteréről itt írtunk részletesebben.