Nem hiszi el, mennyi pénzt ajánlott egy autókereskedés egy több millió fontos autógyűjteményért

WeBuyAnyCar, autókereskedés
WeBuyAnyCar, autókereskedés
Vágólapra másolva!
Mark McCann Youtuber egy 5 millió font (kétmilliárd forint) értékű csúcskategóriás luxusautó gyűjtemény büszke tulajdonosa, amik közül néhányat elvitt a WeBuyAnyCar autókereskedéshez. A cég árajánlata azonban hihetetlen volt.  
Vágólapra másolva!

Mark McCann úgy döntött, hogy több millió fontos gyűjteményét felbecsülteti a használt járművekkel foglalkozó céggel, majd leesett az álla a válasz hallatán.

A WeBuyAnyCar autókereskedés online felületén bárki percek alatt felbecsültetheti autója értékét, amit a cég akár még aznap meg is vesz - sok esetben azonban jóval annak valódi értéke alatt.

WeBuyAnyCar, autókereskedés Forrás: Youtube

McCann azonban először Tom Hartley független szakértővel becsültette fel hat kiválasztott autójának értékét, aki szerint azok értéke mintegy 1.380.000 font. Amikor azonban a férfi a gyűjteményét a WeBuyAnyCarhoz is elvitte több problémával is szembesült. Azt mondták neki, hogy az autókat külön-külön tudják csak felbecsülni, ráadásul különböző helyszíneken.

McCann ezért kreatív megoldáshoz folyamodott: álruhát öltött, különböző ruhákat és parókákat vett fel, és rejtett kamerát is elhelyezett a közelben, miközben az autókat értékbecslésre vitte. Elárulta: "A WeBuyAnyCar nem arról híres, hogy a legjobb árakat adja, amire mi is rájöttünk".

A cég elképesztő becslését a férfi csatornáján közzé is tette: McCann egyik autóját néhány "karcolás" miatt "hármas osztályúnak" minősítették, és 35.647 fontra értékelték, szemben Tom Hartley 150.000 fontos értékelésével. Egy másik autó értékét mindössze 17.000 fontra becsülték, ami szöges ellentétben áll Hartley 140.000 fontos értékével. Összességében a hat autóból álló kollekció értéke Hartley-nál 1.380.000 font volt, de a WeBuyAnyCar-nál csak 823.910 fontot ért.

McCann döbbenetes tapasztalatait feltette a Youtube csatornájára is.

A WeBuyAnyCar nem volt hajlandó megszólalni az eset kapcsán.

Forrás:Mirror