Titkos alagút halad a Nyugati pályaudvar alatt - videó

Nyugati, pályaudvar, Budapest, 2023,
Vágólapra másolva!
Nem csak a Duna alatt húzódik egy 1940-es évek elején épült alagút, amelyen keresztül el lehet jutni a pesti oldalról a budaira, hanem a Nyugati pályaudvar alatt is található egy hosszú föld alatti járat.
Vágólapra másolva!

Erről egy videó is felkerült a TikTokra, ahol bemutatják, hogy pontosan hol lehet rábukkanni a föld alatti rendszer bejáratára.

Egészen pontosan a Westend alagsori bejárata mellől indul a folyosó, és a jelenleg lezárt gyalogos aluljárótól balra húzódik.

Fut tovább arra a 17. vágánynál jóval messzebbre, egészen a Podmaniczky utcáig. Vannak feljáratai, amelyekben vaslétrák vezetnek fel a felszínre.

Állítólag egy nagy beton elfalazás is van a nyugati peronjainál, amely egy akkora nyílás, hogy egy teherautóval is be lehetne rajta hajtani. A videó készítője arra is rájött, hogy nem hiába vezetett a pályaudvarig alagút, régen ugyanis egy-két vágány helyén egy épület állt, de a videóban arra nem derül fény, hogy milyen célt szolgált - írja a Promotions.hu.

@felelemetterme Nyugati pályaudvar alagútrendszere - 3. rész #urbexhungary#elhagyatotthely#titkos#máv#vasút#nyugatipályaudvar#budapest♬ eredeti hang - ꜰÉʟᴇʟᴇᴍÉᴛᴛᴇʀᴍᴇ

A videóhoz érkezett kommentek némelyike további útmutatással szolgál az alagútról.

"Lefelé a Podmaniczky utcán a Ferdinánd-hídnál is van egy hely, ahol elég könnyű bemászni" - írta egy hozzászóló.

"A Nyugati-postán dolgozom, oda is elér az alagút. Az Eiffel-irodaház építésekor elfalazták, de állítólag a mentőközpontot kötötte össze a pályaudvarral és a postával" - olvasható egy másik kommentben.

A témával kapcsolatban további érdekes cikkeket olvashat ide, ide és ide kattintva.