szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Csoportos fizetési lehetőséget vezet be mobiltárcás fizetési megoldásához a Viber. Az üzenetküldőben már egymillióan használják aktívan a Viber Payments szolgáltatást.

Régen szólt már csak az üzenetküldésről a Viber, a tulajdonos Rakuten rengeteg funkciót magában foglaló szuperalkalmazást épített belőle. Most a mobilfizetés terén bővül az app.

A csoportos fizetések funkcióval két új lehetőséget adnak a viberes csoportok tagjai kezébe: mostantól könnyebben feloszthatják a számlákat, legyen szó akár egy baráti vacsoráról vagy egy közös nyaralás kiadásairól. Emellett különleges alkalmakra is gyűjthetnek pénzt, például a születésnapokra, partikra vagy ajándékokra.

A csoportos fizetési lehetőség minden olyan piacon elindul, ahol a Viber Payments már elérhető: Görögországban, Cipruson, Horvátországban, Szlovákiában, Litvániában, Szlovéniában, Észtországban és Németországban. A vállalat a népszerűségre reagálva azt tervezi, hogy 2024-ben további piacokon is elérhetővé teszi a Viber Payments szolgáltatást, és ezzel párhuzamosan a felhasználók igényeinek megfelelően bővíti a funkciót.

Az egyik várható újdonság a közüzemi számlák egyszerűbb kifizetése lesz.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.