Ma úgy készüljön, hogy mindenütt fújni fog a szél: ilyen időjárás várható csütörtökön

2023. dec 21. 6:18
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
A délnyugatira forduló szél mindenütt megélénkül, délután egyre nagyobb területen megerősödik, este az Észak-Alföldön, Borsodban viharos széllökések is lehetnek / Fotó: Zsolnai Péter

A délnyugatira forduló szél mindenütt megélénkül, délután egyre nagyobb területen megerősödik, este az Észak-Alföldön, Borsodban viharos széllökések is lehetnek / Fotó: Zsolnai Péter

A mai napon sokfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik a szél.

Csütörtökön a köd és rétegfelhőzet ugyan megszűnik, ennek ellenére jellemzően erősen felhős vagy borult idő várható, reggel, kora délelőtt lehet némi napsütés a nem rétegfelhőzettel borított tájakon. Estig főként északon lehet gyenge eső, néhol havas eső, majd észak felől már egyre több helyen valószínű csapadék. Vegyes halmazállapot az Északi-középhegységben lehet. A délnyugatira forduló szél mindenütt megélénkül, délután egyre nagyobb területen megerősödik, este az Észak-Alföldön, Borsodban viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 10 fok között alakul. Késő este 1, 9 fok valószínű.

Három vármegyére (Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron) elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a széllökések miatt. Ezeken a területeken a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t. E három vármegyében a tartós, sűrű köd miatt is citromsárga figyelmeztetés van érvényben, csak úgy, mint Hajdú-Biharban. Az éjjel képződött köd a délelőtt folyamán várhatóan mindenhol feloszlik. Addig a ködös, rétegfelhős területeken ónos szitálás, szemcsés hó, gyenge ipari havazás nem kizárt.

A délnyugati, nyugati szelet csütörtök estétől északkeleten (Borsod és Szabolcs térsége) viharos lökések (~65-70, Zempléni-hg. 75-80 km/h) kísérhetik. Késő estétől az északnyugati területeken is előfordulhatnak 70 km/h körüli széllökések. Észak felől csapadékzóna érkezik, amelyből az Északi-középhegység térségében vegyes halmazállapotú csapadék (havas eső) is megjelenhet. A hegycsúcsokon gyenge havazás kezdődhet, amelyből legfeljebb pár centis hóréteget képződhet.

Figyelmeztetést adtak ki a széllökések miatt / Fotó: met.hu

Figyelmeztetést adtak ki a széllökések miatt / Fotó: met.hu

Csütörtök estétől többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de kisebb körzetekben kevesebb felhős is lehet az égen. Hajnalban északon határozottabban csökken a felhőzet. Többfelé várható eső, zápor, az északi hegyekben havas eső, esetleg hó is. A délnyugati, nyugati szél többfelé lesz erős, késő estig északkeleten viharos lökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4 fok között alakul.

Pénteken általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Reggelig és estétől többfelé, napközben szórványosan valószínű eső. Főleg hazánk északkeleti harmadán, illetve a hegyekben helyenként havas eső, havazás is előfordulhat. Sokfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódhat a nyugati, északnyugati szél. Hajnalban általában -1, +4, délután 3, 9 fokot mérhetünk.

Szombaton jobbára erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, de a nap második felében északkeleten átmenetileg csökkenhet a felhőzet. Többfelé várható csapadék. Az esőt észak, északkelet felől egyre inkább havas eső, havazás válthatja, majd az északkeleti országrészben átmenetileg csökkenhet a csapadékhajlam. Sokfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik az északnyugati, nyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4, +4 fok között várható. Délután északkeleten csupán kevéssel fagypont fölötti, míg délnyugaton 7 fok körüli értékekre van kilátás.

BLIKK DOSSZIÉ mappa mappa

időjárás

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget
Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 15,43 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

A Blikk videói között megtalálható minden, ami érdekelheti olvasóinkat. Legyen szó a legnagyobb A kategóriás sztárokról, a tévés showműsorok kulisszatitkairól vagy éppen a legújabb közéleti és politikai hírekről. A Blikk TV stúdiójában egymásnak adják a kilincset a legismertebb és legszórakoztatóbb vendégek és politikusok akik tabuk nélkül válaszolnak műsorvezetőink kérdéseire. Műsoraink a Blikk.hu-n és a Blikk TV YouTube-csatornáján tekinthetők meg.

időjárás előrejelzés időjárás