Botrányba torkollott a franciaországi szépségkirálynő-választás: a külseje miatt támadták a győztest

2023. dec 20. 9:21
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Öt éven át nem lesz látogatható Párizs egyik legikonikusabb látványossága / Illusztráció: Freepik

A verseny 103 éves történetében még sosem fordult elő, hogy ilyen rövid hajú nő nyert volna / Illusztráció: Freepik

Idén a húszéves Eve Gilles lett Franciaország legszebb nője. A Miss France 2024 verseny azonban nagy felháborodást keltett, ugyanis sokak szerint a győztesnek túl rövid a frizurája.

Kiderült, hogy a verseny 103 éves történetében Eve Gilles az első nő, aki ilyen rövid hajjal nyerte meg a versenyt. A fiatal nő a „sokszínűség” győzelmeként ünnepelte a pillanatot – számolt be a 24.hu.

A Miss Universe verseny szóvivője a Business Insidernek nyilatkozott az üggyel kapcsolatban. A szóvivő elmondta, hogy nem célzottan választják ki Miss Franciaországot, és nem ért egyet azokkal, akik a „woke nézetek propagálásával” vádolták a szervezőket.

Az idei Miss Universe alkalmával személyes stílust és hajtípust láthattunk, amit nagyon szerettünk.

Eve Gilles-profimedia

Eve Gilles idei győzelme történelmi jelentőségűnek számít Franciaországban / Fotó: Profimedia

Eve Gilles is elmondta, hogy szerinte a női szépséget nem a haj határozza meg, és ezt szándékozott bizonyítani a szépségverseny nézőinek is.

„Szoktunk látni gyönyörű hölgyeket hosszú hajjal, de én egy androgün megjelenést választottam, rövid hajjal. Minden nő más, mindannyian egyediek vagyunk” – mondta a szépség.

Nicaraguai nő lett Miss Universe: nézegessen fotókat a világ legszebb nőiről, köztük a magyar szépségről

Karima Delli, az Európai Parlament képviselője szintén megszólalt az üggyel kapcsolatban, megvédve a győztest.

„Nagy támogatást nyújtunk Eve Gilles-nek, Miss Franciaországnak, szemben a gyűlöletkeltő tweetekkel, amelyek hihetetlen erőszakról tanúskodnak!”

BLIKK DOSSZIÉ mappa mappa

szépségverseny

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget
Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 15,43 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

A Blikk videói között megtalálható minden, ami érdekelheti olvasóinkat. Legyen szó a legnagyobb A kategóriás sztárokról, a tévés showműsorok kulisszatitkairól vagy éppen a legújabb közéleti és politikai hírekről. A Blikk TV stúdiójában egymásnak adják a kilincset a legismertebb és legszórakoztatóbb vendégek és politikusok akik tabuk nélkül válaszolnak műsorvezetőink kérdéseire. Műsoraink a Blikk.hu-n és a Blikk TV YouTube-csatornáján tekinthetők meg.

szépségkirálynő haj frizura