„Nem gondoltam, hogy ennyire nehéz lesz a búcsú” – újabb magyar olimpikon jelentette be visszavonulását

2023.12.20. 08:44
Bohus Richárd világbajnoki bronzérmes, Európa-bajnoki ezüstérmes úszó kedden bejelentette visszavonulását.

„Nem gondoltam volna, hogy ennyire nehéz lesz elbúcsúzni. Sokáig halogattam, mert valószínűleg nem akartam elfogadni, hogy véget ér az életemnek ez a része. De tudjuk, a jó dolgok (mint az állóképességem) nem tartanak örökké” – írta közösségi oldalán a békéscsabai születésű, 30 éves sportoló.

Hozzátette, soha nem hitte volna, hogy ilyen hosszú és eseménydús karriert épít fel, ami 25 évvel ezelőtt kezdődött.

Új fejezet nyílik az életemben és hálás vagyok, hogy ennyi pozitív és negatív élményt adott az úszás. Alig várom, mit hoz a holnap, és kíváncsi vagyok, hogyan veszem az új kihívásokat az uszodán kívül

– írta Bohus, aki a Békéscsabai Előre, az arizonai egyetem, majd a BVSC-Zugló színeiben versenyzett.

A 2017-es budapesti világbajnokságon bronzérmes volt a 4x100 méteres gyorsváltó tagjaként. A 2012-es Európa-bajnokságon bronz-, két évvel később ezüstérmet szerzett 50 méter háton, és 2016-ban még egy bronzot is ünnepelhetett a 4x100-as vegyesváltóval.

A 2019-es rövid pályás Európa-bajnokságon második lett a 4x50 méteres vegyesváltó tagjaként. Olimpián a legjobb eredménye a 4x100-as gyorsváltóval elért ötödik hely 2021-ben Tokióban, írja az MTI.

Novemberben Kalmár Ákos intett búcsút profi pályafutásának. Az úszók debreceni rövid pályás országos bajnokságának zárónapján a háromszoros junior-Európa-bajnok úgy fogalmazott, hogy az úszásban már nem találja meg azt az örömöt, mint régen.