Vilmos és Katalin nem a szerencsés véletlennek köszönhetően találkoztak? Meglepő teória terjed

Carole Middletonnak nagyobb szerepe lehet Vilmos herceg és Katalin hercegné kapcsolatának kialakulásában.

Vilmos herceg, Katalin hercegné és Carole Middleton
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Csütörtökön mutatták be A korona hatodik évadának utolsó részeit a Netflixen, amely Vilmos herceg és Katalin hercegné megismerkedését is feldolgozza. A legendás sorozat készítői meglepő teóriát filmesítettek meg végül. 

Ha még nem láttad végig a sorozatot, de mindenképp a terveid között szerepel, akkor kétszer is gondold meg, hogy tovább olvasod-e ezt a cikkünket, mert nem akarunk semmit sem elspoilerezni. 

Vilmos herceg és Katalin hercegné tényleg Carole Middletonnak köszönhetik, hogy összejöttek?

A széria úgy állítja be Katalin anyját, Carole Middletont, mint egy mesteri bábjátékost, aki mindent megtesz annak érdekében, hogy az általa különlegesnek vélt lányába beleszeressen Vilmos herceg. Például amikor az előkelőség bejelentette, hogy az Edinburgh-i Egyetem helyett inkább a St. Andrewsra megy, Katalint egyből rábeszélte, hogy ő is inkább oda jelentkezzen át, pedig eredetileg ő is Edinburgh-ben tanult volna.

A koronában teljesen úgy jött le, Carole Middleton volt az, aki direkt úgy alakította lánya sorsát, hogy mindenképp összejöjjön Vilmos herceggel.
A koronában teljesen úgy jött le, Carole Middleton volt az, aki direkt úgy alakította lánya sorsát, hogy mindenképp összejöjjön Vilmos herceggel.
Fotó: Karwai Tang / Getty Images Hungary

Sőt, Katalin csakúgy mint a trónörökös, kihagyott egy évet középiskola után, és Firenzébe utazott, hogy olaszt és művészettörténelmet tanuljon, majd Chilében részt vett a Raleigh nemzetközi expedíción, utóbbin Vilmos is részt vett, csak kicsivel később, így pont elkerülték egymást. A valóságban tényleg így alakult a középosztályból származó előkelőség élete, de a szériában ezekre a feladatokra az anyja beszélte rá.

Volt egy másik jelenet, amelyben Diana hercegnő Vilmossal pont újságot osztogatott, Carole kiszúrta őket, így egyből odarángatta hozzájuk az akkor még kamasz Katalint. Nos, ez sosem történt meg, a hercegné soha életében nem találkozott férje édesanyjával.

Bár A korona készítői állítják, hogy a széria nem egy dokumentumfilm, és vannak bizony jelenetek, amelyek nem történtek meg a valóságban, csak a drámai hatás kedvéért kerültek azok bele a forgatókönyvbe, ennek ellenére mégis sokakban hamis narratívák képződhetnek egy-egy személyről. A befejező epizódok megjelenése után számos cikk jelent meg a külföldi bulvárban, amelyek azt boncolgatják, hogy Katalin anyja tényleg mindent mesterien kitervelt, vagy mindez csak költői túlzás? Köztük volt a Vanity Fair, a Hello! magazin és a Daily Express. Nyilvánvalóan a Middleton család nem cáfolta, és nem is erősítette meg, hogy Carole tényleg Cupidót játszott.

Katie Nicholl királyicsalád-szakértő a Kate: The Future Queen című könyvében így fogalmazott Katalin váratlan egyetemváltásáról:

GettyImages-536152906
Fotó: Stephane Cardinale - Corbis / Getty Images Hungary

- Merész és kockázatos lépés volt ez, és ez egyáltalán nem Katalinra volt jellemző. Nem volt garancia arra, hogy helyet kap a St. Andrews-i Egyetem művészettörténeti kurzusában, amelyre túljelentkezés volt, miután Vilmos bejelentette, hogy oda fog járni.

Tina Brown a Palace Papers című könyvében szintén gyanúsnak vélte a Middleton lány döntését, és úgy véli, valóban Carole volt az, aki mozgatta a szálakat a háttérben.

- Nem Katalin stílusa volt, hogy lemondjon arról, amiért olyan keményen megdolgozott, majd könnyelműen kihagyott egy évet csak azért, hogy egy olyan helyre jelentkezzen, aminek teljesen más a hangulata. Carole volt a törtető ebben a családban, nem Katalin.

Omid Scobie botrányos Végjáték című könyvében szintén úgy hangzik ez a történet, hogy Carole volt az, aki mindent megtett annak érdekében, hogy Vilmossal összehozza a lányát. Persze, ha ez még így is történt volna, a herceg érzelmeit nem tudta volna befolyásolni.

A Daily Express cikkéből kiderült, a hercegi pár elkeserítőnek tartja ezeket a sztorikat Carole-ról. 

Katalin hercegné csillogó estélyije

Katalin hercegné csillogó estélyi ruhájára nem találjuk a szavakat.

Katalin hercegné élete legszebb csillogó estélyijében ragyogott: Diana tiaráját viselte a palota fogadásán

Nézegess képeket!

Elolvasom

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Cover- és ajánlók: Getty Images

Ezt is szeretjük