Egy magyar orvos megmutatta, hogyan lehet két nap alatt leküzdeni a koronavírust – videó

2023. dec 19. 9:54
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Jön az újabb koronavírus hullám? /Illusztráció: Pixabay

Dr. Medgyesi János háziorvos tippeket adott arra vonatkozóan, hogyan tudunk mi is a lehető leghamarabb túl lenni a Covidon / Illusztráció: Pixabay

A háziorvos két nap alatt legyűrte a koronavírust, most pedig elárulta, minek köszönheti a villámgyors gyógyulását.

Korábban arról számoltunk be, hogy az év végére jócskán megszaporodnak a felsőlégúti megbetegedések, amelyek döntő részét a koronavírus okozza majd. Országosan hetente sok-sok tízezer megbetegedéssel számolnak a háziorvosok: a 48. héten például nem kevesebb, mint negyedmillió ember fordult orvoshoz akut légúti fertőzés tüneteivel.

Most egy háziorvos, dr. Medgyesi János a TikTok-oldalán osztotta meg a követőivel, hogy hétfőn elkapta a Covidot. Kedden megcsinálta az első tesztjét, ami pozitív lett, majd amikor csütörtökön újra mintát vett, az már negatív eredményt mutatott. Hogyan sikerült neki két nap alatt legyőzni ezt a betegséget? Videójában többek között erre is kitért, továbbá tippeket adott arra vonatkozóan, hogyan tudunk mi is a lehető leghamarabb túl lenni a Covidon.

Kemény járvány söpör végig az országon, és a java még csak ezután jön

Kemény járvány söpör végig az országon, és a java még csak ezután jön

  1. lépés: ilyenkor egyfajta puritán étkezésre szükséges váltani, ami azt jelenti, hogy leginkább leveseket, teákat és fehérjéket viszünk be a szervezetünkbe, kerülve az édességet. A megfelelő folyadékbevitel mellett a zsíranyagcserét kell fokozni, a szénhidrátbevitelt pedig csökkenteni.
  2. lépés: külső epesavat kell bevinni a szervezetünkbe, amit receptre, de akár vény nélkül is lehet kapni. Ez azért fontos, mert az epesav a vírus zsíros burkát bontja le.
  3. lépés: ha lázas lenne valaki, simaizom görcsoldót kell pluszban bevinnie, ami a pangó epehólyagot üríti ki, vagy segít kiürülni az epecsatornában felhalmozódott epének. Mindemellett alkalmazzuk az orvosaink által felírt gyógyszereket. 

A vírusfertőzések egyre hosszabban tartanak. Azt mindannyian láthatjuk, hogy régebben 3-4 nap volt, és a háziorvosi rendelőbe sem mentünk be egy vírusfertőzéssel. Most azonban elhúzódóak, sőt, van olyan is, hogy az ember visszaesik – figyelmeztetett dr. Medgyesi János a videójában, aki azt is hozzátette: ilyenkor az oltásnak már nincsen értelme, hiszen a vakcina nem akut kezelésre, hanem a megbetegedés megelőzésére való.

Az orvos kiemelte: azoknál, akik betartották a tanácsait, s eleget pihentek a betegségük alatt, illetve figyeltek arra, mit visznek be szervezetükbe, a gyógyulás sebessége jóval gyorsabb volt, mint azoknál, akik nem tudtak mértéket tartani táplálkozásban.

BLIKK DOSSZIÉ mappa mappa

Koronavírus

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget
Koronavírus covid járvány betegség egészség táplálkozás